In Memoriam hondjes

NicoNico.

Hondje van Ute

Toen ik kind was had ik maar een wens, en dat was een hond die ik jammer nooit mocht hebben. Toen ik 22 was werd mijn droom werkelijkheid en haalde ik mijn eerste hond in huis, NICO. Hij was toen 12 weken oud  en een kruising van Poedel en nog wat.

Nico was heel erg slim, gehoorzaam en aanhankelijk. Ook in de stad hoefde hij nooit aan de riem. Wij hadden een hele lange en mooie tijd samen, Nico is 15.5 jaar geworden. Het afscheid deed dan ook veel pijn.
NicoNico je was mijn eerste hond,
heel veel ons vijftien jaar verbond.
Lang had ik gewacht op jou,
je was mij oneindelijk trouw.
Je leeft verder in mijn hart,
ja je bent het dubbel waard.

 

Mirko.

Mirko

Mirko was mijn 2de hond. Toen Nico heel hard achter uit ging heb ik Mirko in huis gehaald. Ze hadden nog 3 weken de tijd samen voor dat Nico overleed.

Mirko was 9 weken toen hij kwam, ik woonde toen al met mijn zoon van 6 jaar op Ameland. Mirko was  een hele mooie hond. Hij was niet de makkelijkste al die jaren, ik heb met hem verscheidene honde cursussen bezocht. Ik had een hele sterke band met hem en hij ging ontzettend goed met kinderen om.Mirko
Vanaf zijn tiende kreeg hij 3 maagtorsie’s, de laatste was hem fataal en een dag na zijn operatie moest hij alsnog inslapen. Mijn zoon en ik waren er kapot van. Ik had nog jaren veel verdriet om hem. Maar hij had een super mooi leven, altijd op het strand, bos en duinen rennen, zwemmen en samen met de fiets onderweg.

Zijn officiële naam is Sir Mirko Of The Three Turnip’s, en komt net als Lucas uit de kennel van Freek en Anita uit Lambertschaag.

Gino.

Gino geboren in sept 1998 is een Koningspoedel net als Cil, Zijn officiële naam was Jetty’s Majestic Don Gino.

GinoKoningspoedel Gino kwam bij ons toen Mirko 5 jaar oud was. Gino was een pupje dat geen moeder had, die is voor de geboorte overleden omdat ze sokken opgevreten had. De pups konden ze redden, waren eerst in de couveuse en werden met fles groot gebracht. Hij was een klein hummeltje en net 7 weken oud.
Gino en Mirko waren dikke maatjes. Altijd samen lekker zwemmen in de zee, rennen op het strand, bos en duinen en samen naast de fiets. Gino was een hele grappige Poedel, een echte clown en ook wat dominant. Gino kon ook heel erg leuk lachen. De grootste honden hadden respect voor hem. Hij was helemaal geen vechter, maar met zijn stoere geblaf sloeg hij alles op de vlucht.

Hij werd 11 jaar en 3 maanden, hij was nooit ziek geweest, maar kreeg een TIA en had zware bloedarmoede. Tot die dag liep hij nog vrolijk in het bos, niets aan hem te zien. Dit kwam dus heel onverwachts en zo als met elke hond was het verdriet heel groot.

 

 

Cil.

Cil zijn officiële naam is Cairo Cilion of the Airemill Home.

Cil

Cil is een koningspoedel reu net als Gino en is geboren in april 2003. Hij kwam bij mij toen hij al 9 maanden oud was en had  al een voorgeschiedenis. Hij was een angst plasser, zodra ik hem aanraakte of wilde kammen of de oortjes na kijken, zakte hij door de achterpoten en ging plassen. Ook met aan de riem doen om te wandelen was het niet anders. Nooit harde woorden, want dan gebeurde het ook. Dit was al die jaren een beetje een drama. Het heeft zeker 4 jaar geduurd tot dat dit er helemaal uit was.Waarom hij dit altijd deed, weet ik niet, ik weet ook niet wat hij bij zijn eerste eigenaar beleeft had.

Cil

Cil is wel een ontzettend lieve, wel iets drukke hond die altijd in mijn buurt wil zijn. Hij is nu veranderd in een zelfbewuste hond. Hij staat nu onder de honden op de hoogste plaats en kan zelfs onze veel grotere Komondor aan.

 

Onze beestjes